ua en ru

Рибак стурбований проявами сепаратизму

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак стурбований проявами сепаратизму в Україні.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак стурбований проявами сепаратизму в Україні. Про це Рибак заявив під час вступного слова на зустрічі з керівниками дипломатичних місій країн Європейського союзу, повідомила прес-служба ВР.

За його словами, після двох з половиною місяців вуличних протестів, безладдя та жорстоких зіткнень протестувальників з правоохоронцями в країні склалися загрозливі ознаки системної політичної кризи.

"Протести протилежного політичного спрямування поширилися практично на всю територію країни. Заблоковані важливі регіональні центри влади, що створює загрозу втрати управляння в державі. Наростають негативні явища в діяльності економічного механізму України, що може призвести до додаткових соціальних напружень. Піднімають голову прихильники сепаратизму різного спрямування, що вкрай небезпечно для такої держави, як Україна, яка має строкатий національно-етнічний, релігійний та соціально-економічний устрій", - заявив Рибак.

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко висловився є за перебудову України на федеративних засадах. На його думку, "нинішня гостра політична та економічна криза в черговий раз демонструє необхідність серйозного переосмислення моделі управління і територіально-адміністративної організації нашої країни".

Колесніченко вважає, що в такій ситуації можливим варіантом вирішення може стати децентралізація і регіоналізація влади за європейським зразком і перебудова України на федеративних засадах.