ua en ru

Рибак призначить позачергове засідання ВР після того, як доведуть справжність підписів депутатів

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак підпише документ про проведення позачергового засідання парламенту після того, доведуть справжність підписів депутатів на заяві про проведення такого засідання. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Донецьку, передає радіо "Свобода". Рибак зазначив, що на ранок четверга, 24 січня, йому подали 158 підписів народних депутатів, які запропонували провести позачергову сесію.

"Я був готовий підписати на 30, 31 січня проведення позачергової сесії", - сказав він. Але звернувся народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов, який повідомив, що "підписи фальсифіковані". За даними Лук'янова, 11 депутатів, що підписали лист за проведення позачергової сесії, знаходяться за межами України.

Рибак повідомив, що після цього підпису звірили з оригіналами, які є в апараті Верховної Ради, і виявилося, що 8 підписів підроблені. "Звичайно, я сказав сьогодні апаратові розібратися. Якщо підписи підроблені, я не підпишу. Якщо сьогодні до вечора мені повідомлять, що є 150 підписів, я можу підписати цей документ", - сказав спікер.

Раніше в партії "Удар" заявили, що управління кадрів апарату Верховної Ради не визнало дійсними і не врахувало підписи 7 народних депутатів за скликання позачергової сесії парламенту.

Відзначимо, до цього Рибак заявляв, що проведення позачергової сесії Верховної Ради обійдеться бюджету в 3,5 млн грн. За словами спікера, зараз всі депутати роз'їхалися і, щоб вони з'їхалися та поговорили, потрібно витратити з державного бюджету вищеназвану суму.

Читайте також: У Раді ще немає інформації про дату проведення позачергової сесії, - прес-служба ВР