ua en ru

Рибак дасть команду закрити склом ложу преси у сесійній залі ВР

Спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак заявив, що дасть команду закрити склом ложу преси у сесійній залі парламенту. Про це він заявив на пленарному засіданні ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Рибак дав таке доручення після того, як народні депутати від Партії регіонів поскаржилися на те, що одному з їх депутатів на голову з ложі преси впав "якийсь важкий предмет".

Нардеп від ПР Олександр Стоян звернувся до Рибака з проханням забезпечити безпечну роботу народних депутатів у сесійній залі і щоб "їм нічого не падало на голову".

"Зробіть так, щоб на нас не падали пляшки, лійки, як це сталося зараз", - заявив Стоян.

На що Рибак спочатку запропонував пересадити журналістів в ложу, яка знаходиться над депутатськими місцями опозиційних фракцій, а потім заявив, що дасть доручення закрити склом ложу преси у сесійній залі ВР.

"Той, хто щось кидав тут, більше сюди ходити не буде (Андрій Лозовий) Буде кидати в іншому місці! Я дам команду, щоб закрили тут все склом, щоб більше не кидали нічого!", - сказав спікер.

Нагадаємо, сьогодні вранці кандидат в народні депутати по 94-му виборчому округу Андрій Лозовий під час виступу народного депутата від Партії регіонів Ганни Герман, з ложі преси з криками "Юлі волю" почав кидати в сесійний зал листівки із зображенням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Його із залу вивела охорона ВР.

У свою чергу народний депутат з фракції Партії регіонів Артур Мартовицький зажадав від керівництва парламенту технічно забезпечити безпеку праці народних депутатів.

У той же час, як заявив голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, комітет виступає проти встановлення заграждающего скла в ложі преси.

"Зранку один провокатор (Андрій Лозовий) скинув листівки, а зараз, за нашою інформацією, інші провокатори прийшли в ложу преси, щоб захистити депутатів-кнопкодавів. Тому ми повинні розібратися в цьому питанні", - заявив він.

Томенко впевнений, що преса, яка працює в парламенті, не могла "кидати на депутатів" невідомі предмети.

У відповідь на ці слова спікер заявив, що профільний комітет Томенко має право розглянути ці інциденти і прийняти рішення.