ua en ru

Ryanair планує працевлаштувати 250 IT-спеціалістів з України

Ryanair планує працевлаштувати 250 IT-спеціалістів з України Фото: Ryanair (Wikimedia)

Лоукостер Ryanair має намір створити в Україні свій дата-центр

Авіакомпанія Ryanair має намір створити в Україні свій дата-центр для зберігання і обробки даних - працювати тут будуть українські IT-фахівці. Про це розповів гендиректор Ryanair Майкл Про'Лірі, передає Центр Транспортних Стратегій (ЦТС).

Також повідомляється, що досвід співпраці з українцями в даній сфері лоукостер вже має в Польщі.

"У нашої авіакомпанії є величезна потреба у зберіганні та обробці даних. З кожним днем їх стає все більше і нам потрібні компетентні ресурси для цього. З досвіду роботи свого дата-центру в польському Вроцлаві, ми знаємо, що українці володіють такою компетенцією. Там із 250 працівників більше 50% - це IT-фахівці з України. Ми вважаємо, що було б значно ефективніше створити ще один дата-центр нашої компанії в Україні, і тут працевлаштувати ще 250 українських фахівців. У вас дійсно є дуже компетентні кадри. Ми вже працюємо над цим", - повідомив Про'Лірі.

Нагадаємо, що 23 березня Ryanair почав продаж квитків на рейси зі Львова та Києва за 15 напрямами. Ryanair почне літати в/з України з кінця жовтня. З Києва до Барселони рейси виконуватимуться чотири рази на тиждень, а в Братиславу з Борисполя можна буде полетіти 3 рази в тиждень. Лондон - Київ - 5 разів на тиждень. У Познань - 2 рази, Гданськ - 2 рази, Варшаву - 4 рази, Вроцлав і Краків - по 3 рази, Вільнюс - 3 рази.

Стокгольм-Скавста - Київ - 3 рейси на тиждень. Дюссельдорф-Веце - Львів - 3 рази в тиждень. Меммінген - Львів - 2 рейси на тиждень. До Варшави рейси будуть виконуватися 3 рази на тиждень.

Крім того, найбільший лоукостер вивчає можливість виходу на український ринок внутрішніх авіаперевезень. Про це на підписання угоди між Ryanair і аеропортами "Бориспіль" і "Львів" заявив президент України Петро Порошенко.