ua en ru

Ryanair скасував 150 рейсів через страйк пілотів у Німеччині

Ryanair скасував 150 рейсів через страйк пілотів у Німеччині Фото: літак Ryanair (PxHere)

У Ryanair заявили, що страйк пілотів може призвести до звільнень працівників у Німеччині

Авіакомпанія Ryanair скасувала 150 рейсів через страйк пілотів, запланований на 12 вересня 2018 року, у Німеччині. Про це повідомляє DW.

Як зазначається, у Ryanair заявили, що страйк завдає шкоди діяльності авіакомпанії у Німеччині та "може призвести до скорочення кількості літаків та робочих місць на німецькому ринку взимку".

Крім того, перевізник заявив, що страйки не мають виправдання оскільки Ryanair пішов назустріч працівникам та підвищив оплату праці. Також Ryanair оголосив про скасування 150 з 400 рейсів з та до аеропортів Німеччини 12 вересня.

Повідомляється, що наразі у компанії Ryanair у Німеччині працюють близько 400 пілотів та 1 тис. бортпровідників, більшість з них братимуть участь у страйку.

Зазначається, що пілоти вимагають від Ryanair підвищення зарплатні. Повідомляється, що наразі бортпровідники отримують близько 1800 євро, а старший бортпровідник отримує близько 2700 євро на місяць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники ірландської авіакомпанії Ryanair мають намір 12 вересня провести добовий страйк у всіх німецьких аеропортах.

Зазначимо, це вже не перший страйк пілотів Ryanair у 2018 році. Так, у серпні Ryanair скасовував 250 рейсів в/з Німеччини через страйк пілотів.