ua en ru

Ряд населених пунктів Чернігівської області може залишитися без газопостачання

Ряд населених пунктів Чернігівської області може залишитися без газопостачання Фото: газопостачання (gazprom.ru)

Припинення газопостачання загрожує Прилукам і населеним пунктам Прилуцького та Варвинського районів області

Ряд населених пунктів Чернігівської області може залишитися без газопостачання. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укрнафта".

Відзначається, що припинення роботи ПАТ "Укрнафта" на п'яти родовищах Сумської області привело до істотного зниження завантаження Гнідинцівського і Качанівського газопереробних заводів компанії.

Зокрема, на Гнідинцівський завод стало надходити на 50% менше нафти і конденсату і на 80% менше природного газу.

Повідомляється, що обладнання дотискної компресорної станції працює в умовах мінімального завантаження, що ускладнює ведення технологічного процесу і дотримання технологічного регламенту. При цьому довготривала експлуатація компресорного та технологічного обладнання у цих режимах може призвести до повної зупинки Гнідинцівського ГПЗ.

"Як наслідок, буде припинений прийом нафти, конденсату та газу з усіх діючих родовищ, які надходять на завод. Після цього відбудеться припинення газопостачання населення м. Прилуки та інших населених пунктів Прилуцького та Варвинського районів Чернігівської області", - підкреслюється у повідомленні.

Варто відзначити, що населення Прилук за даними 2013 року становить 58 456 осіб.

Нагадаємо, в кінці червня публічне акціонерне товариство "Укрнафта" зупиняло видобуток ще на 4 родовищах в Сумській області через зупинку дії ліцензій на видобуток.