ua en ru

Ряд антикорруционных функцій залишиться за Мін'юстом, - АПУ

Ряд антикорупційних функцій залишається за Міністерством юстиції України. 

Ряд антикорупційних функцій залишається за Міністерством юстиції України. Про це заявила заступник керівника головного управління з питань правоохоронних органів і протидії корупції Адміністрації Президента України, керівник міжвідомчої робочої групи з питань антикорупційного законодавства Олена Тищенко, передає прес-служба глави держави.

"Деякі з функцій залишаться за Міністерством юстиції. Мова йде, зокрема, про реєстр корупціонерів і проведення антикорупційної експертизи. Оскільки ці функції вже виписано на законодавчому рівні, вони в Міністерстві юстиції і залишаться... Це початок структурування протидії корупції в Україні. Зараз ми почали процес стратегічного і структурованого підходу у протидії корупції з чітким розмежуванням функцій, де зрозуміло, хто і за що відповідає", - сказала Тищенко.

При цьому вона зазначила, що "повернення урядовому уповноваженому з питань антикорупційної політики функцій по розробці законодавства, права ініціювання перевірок, моніторингу ситуації в міністерствах і відомствах, відновлення роботи представників урядового уповноваженого у різних структурах сприятиме вдосконаленню реалізації антикорупційної політики держави та посилення боротьби з корупцією".