ua en ru

RWE може взяти участь у розробці українського шельфу Чорного моря

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз Україна" і фірма RWE Dea AG (Німеччина) обговорили напередодні в Києві питання співпраці в спільному дослідженні та можливої подачі тендерної заявки на отримання спеціальних дозволів на користування надрами для проведення розвідки і видобутку в північно-східній частині Прикерченського шельфу Чорного моря . Про це сьогодні повідомляє прес-служба українського холдингу.
Тоді ж в головному офісі компанії відбулася зустріч з представниками групи нафтогазових концернів Центральної та Східної Європи MOL Group, на якій обговорювалися питання можливості реалізації спільних проектів з розвідки і видобутку вуглеводнів на території Україні, зберігання європейського газу в газосховищах республіки, а також поставки до неї європейського газу.
Раніше повідомлялося, що 28 вересня 2011 НАК "Нафтогаз Україна", ПАТ "Державне акціонерне товариство" Чорноморнафтогаз "і компанія RWE Dea AG підписали меморандум, який передбачає подальшу співпрацю з вивчення територій спільного інтересу на шельфі Чорного моря і збільшення видобутку вуглеводнів в Україну .
MOL Group (Угорщина) є однією з провідних нафтогазових компаній Центральної та Східної Європи в сегменті наземного буріння. Вона також займається видобутком, зберіганням, переробкою та транспортуванням нафти і природного газу, виробництвом і продажем нафтопродуктів.