ua en ru

Румунія надасть Україні обладнання для забезпечення кібербезпеки на 1 млн євро

Румунія надасть Україні обладнання для забезпечення кібербезпеки на 1 млн євро Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (nato.int)

Обладнання буде встановлено в найближчі місяці

Румунія надасть Україні обладнання для кіберзахисту за більш ніж 1 млн євро. Про це журналістам повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає "112 Україна".

"Було проведено серйозне дослідження, було визначено обладнання, яке допомогло б Україні в захисті. Ці пропозиції були надані румунській стороні, вже були проведені тендери і закуплено це обладнання", - повідомила Климпуш-Цинцадзе.

Повідомляється, що інвестиції надійдуть з трастового фонду НАТО з кібербезпеки.

"Кожна країна-член може давати мінімальних внесків до 10-20 тис. євро і до декількох сотень або навіть мільйони євро. Зараз це буде вирішуватися на рівні кожної країни. Це робота з кожним нашим партнером, щоб забезпечити їх внесок саме в цей трастовий фонд", - сказала віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО допоможе Україні прийняти заходи щодо посилення кібербезпеки.

"НАТО допоможе Україні з киберзащитой, в тому числі через цільовий фонд і експертизу. Кібератака показує, наскільки це важливо", - заявив генсек НАТО Столтенберг. Він також зазначив, що НАТО надає Україні технічну та консультаційну допомогу у сфері кіберзахисту.