ua en ru

Керівництво реєстраційної служби Києва звільнено за саботаж, - Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко звільнив керівників реєстраційної служби Києва за саботаж роботи по наданню послуг підприємцям і відсторонив від займаних посад начальників районних управлінь реєстраційної служби. Про це в четвер, 2 квітня, заявив глава міністерства.

За словами міністра, він ще місяць тому попереджав своїх підлеглих про те, що основними завданнями роботи того чи іншого управління юстиції є реалізація реформ для поліпшення надання послуг українцям.

"Вчора (середа, 1 квітня - ред.) я разом з колегами проїхав управлінням реєстраційних служб Києва. Можу констатувати, що ті реформи, які ми розпочали, - йдеться в першу чергу про надання послуг за принципом екстериторіальності (можливість отримувати послуги незалежно від фактичного місця реєстрації в будь-якому районному підрозділі реєстраційної служби Києва - ред.) - не проходять. Спостерігаються величезні черги. Відбувається просто саботаж", - повідомив міністр.

Він зазначив, що керівник Шевченківського районного управління юстиції не інформує громадян, підприємців про можливості зареєструвати компанію і отримати довідку в будь-якому районі, де немає черги. "Бігають якісь люди з флаєрами, пропонують послуги тієї чи іншої компанії, послуги адвоката", - додав глава Мін'юсту.

"Ця проблема системна, і я прийняв рішення - все керівництво реєстраційної служби Києва з сьогоднішнього дня звільнено. Всі керівники районних реєстраційних служб відсторонені для проведення перевірки їх роботи", - повідомив керівник Мін'юсту.

"Я звертаюся публічно до мера Києва Віталія Кличка, щоб ми оголосили спільний конкурс на заміщення посад всіх керівників реєстраційної служби районного рівня та керівників реєстраційної служби Києва", - заявив Петренко.

Він пояснив, що ця робота буде проводитися спільно зі столичною владою, оскільки концепція реформування реєстраційних послуг передбачає, що ці послуги будуть надаватися згодом місцевими органами влади.