ua en ru

Керівництво парламенту не прийшло до єдиної думки, чи буде проводитися "година запитань до уряду"

В ході погоджувальної ради керівництво парламенту на даний момент не прийшло до єдиної думки про те, чи буде проводитися година уряду і чи будуть заслуховуватися міністри зі звітами про стан справ в країні, передає кореспондент РБК-Україна.

Так нардеп, лідер фракції "НУ-НС" Микола Мартиненко попросив погоджувальну раду запросити на п'ятничну годину уряду представників Міністерства фінансів із звітом про те, як використовувалися бюджетні кошти в першій половині 2012 р. і якими є подальші перспективи.

"Я пропоную послухати Міністерство фінансів щодо виконання бюджету на перше півріччя. Ми багато чуємо про ініціативи Президента, які коштують багато грошей. Ми хочемо знати звідки ці кошти підуть або це будуть друкуватися гроші, можливо?", - сказав Мартиненко.

Він також підкреслив, що сьогодні ходить багато чуток про можливу інфляцію і нестабільність гривні і тому необхідно, щоб депутати і суспільство почули звіт Мінфіну з цього питання.

У свою чергу голова ВР Володимир Литвин пообіцяв поставити це питання на голосування в сесійній залі.

Варто відзначити, що лідер Партії регіонів Олександр Єфремов виходячи з запланованого закриття сесії також попросив нардепів не призначати проведення години уряду на п'ятницю.

Раніше повідомлялося, що Литвин пропонує не проводити "годину питань до уряду" в п'ятницю, 6 липня.