ua en ru

Керівництво "Інтерпайпу" не піклується про соціальні стандарти на заводі, - Григорій Тіпко

Керівництво ВАТ "Інтерпайп НТЗ" не піклується про соціальні стандарти на заводі, ситуація на підприємстві в останні роки значно погіршилася. Про це у відкритому листі помічнику голови правління з соціальних питань ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" заявив співробітник заводу, кандидат в народні депутати за 24 виборчому окрузі Григорій Тіпко.

"З 15 тис. співробітників ви залишили на заводі тільки 6 тис... Зараз, у зв'язку з відкриттям нового виробництва, створено всього 400 робочих місць. Але ви мовчите про долю 900 робочих, які залишаться на вулиці після закриття мартена! Що робити їм? Ви говорите про соцстандарти на підприємстві, а сотні співробітників труяться смертельно небезпечними салатами, купленими вами задешево у сумнівних комерсантів! Столові у другі зміни - закриті. Ви платите заробітну плату одну з найнижчих в галузі. Темпи виробництва ростуть, плани збільшуються, а зарплата залишається "кризовою". Працівники змушені працювати на знос. При цьому носити робу на три-чотири розміри більше, тим самим щомиті піддаючи своє життя небезпеці", - говорить Тіпко.

Читайте також: Працівникам "Інтерпайпу" погрожують звільненням у разі відмови голосувати за Якова Безбаха

Тіпку також вказує, що йому, заслуженому металургу України, зараз заблоковано доступ на територію заводу. "Відразу після мого висунення кандидатом в народні депутати ви заблокували мені доступ на завод, на якому я чесно і самовіддано працював 46 років", - говориться в листі.

"Звертаючись до тебе у відкритому листі, хочу запитати: Яків, скажи по совісті, чиї інтереси ти йдеш захищати у Верховну раду - багатотисячного трудового колективу, жителів округу або людини, якій ти служиш вірою і правдою багато років? Чи не пропадеш ти, через зовсім трохи часу, як пропав ваш фонд соціального порятунку? Чи прогодуєш ти заводчан і їх сім'ї концертами і феєрверками, які тобі влаштовують? Тисячі працівників і ветеранів заводу готові підписатися під цим листом, але я прошу їх цього не робити, щоб уникнути переслідувань вашими охоронцями, які в народі називають "поліцаями", - вказує Тіпко.

Нагадаємо, Тіпко і Безбах балотуються в нардепи по округу № 24 (Дніпропетровськ).