ua en ru

Одного з керівників АМПУ затримали на хабарі

Одного з керівників АМПУ затримали на хабарі Ілюстративне фото (flickr.com/ssu)

Одного з керівників АМПУ затримали на хабарі у сумі 44 тис. гривень

Правоохоронці викрили на хабарництві одного з керівників Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу військової прокуратури Південного регіону України.

Повідомляється, що військовою прокуратурою Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України при супроводі відділу в місті Ізмаїл УСБУ в Одеській області задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником служби за змістом інфраструктури Ренійського філії державного підприємства "Адміністрація морських портів України"

Правоохоронцями встановлено, що при вирішенні питання про надання в оренду спецтехніки підприємства - екскаватора для проведення землевпорядних робіт чиновник вимагав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 44 тис. гривень.

Повідомляється, що зараз проводяться невідкладні слідчі дії. Військовою прокуратурою готується повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

В АМПУ повідомили, що ініціювали проведення службового розслідування. "Адміністрація всебічно співпрацює з правоохоронними органами задля об'єктивного і неупередженого розслідування цієї справи. Для нас вкрай важливо з'ясувати всі обставини цього випадку. По результатами розслідування будуть прийняті відповідні управлінські та кадрові рішення, заходи щодо виявлення умов і причин, які сприяли вчиненню згаданих протиправних дій. Нульова толерантність до корупції і будь-яким її проявів в діяльності державного підприємства - це принципова позиция АМПУ ", - повідомили в прес-службі АМПУ. За даними відомства, на підприємстві діє підрозділ із запобігання і протидії корупції, затверджена і постійно діє Антикорупційна програма, а також ряд розпорядчих внутрішніх документів, спрямованих на запобігання та протидію корупції.

Нагадаємо, в липні в Маріуполі на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди затримали чиновника Адміністрації морських портів України.