ua en ru

Керівники низки підприємств Харківської обл. перешкоджають перевіркам КРУ, - А.Козина

Керівники низки підприємств Харківської області не пускають представників КРУ для проведення ревізій фінансово-господарської діяльності. Про це повідомив начальник контрольно-ревізійного управління (КРУ) Харківської області Анатолій Козина, передає кореспондент РБК-Украина.
Зокрема, за його словами, розпорядженням Кабінету міністрів, із липня 2010 року з метою попередження фінансових порушень введено аудит окремих господарських операцій об'єктів ДК "Укргазвидобуток".
"Проте керівництво трьох філій - "Харківгазвидобуток", "Шебелинкагазвидобуток" і "Укрбургаз", неодноразово перешкоджало співробітникам КРУ в проведенні операційного аудиту. Зараз ця робота проводиться", - сказав А.Козина.
Він зазначив, що за результатами аудиту цих трьох підприємств виявлено фінансові порушення майже на 92 млн грн.
За словами А.Козини, факти перешкоджання роботі КРУ не поодинокі. Тривалий час перевіркам перешкоджало керівництво ДП "Харківський облавтодор" ВАТ ДК "Автомобільні дороги України". У результаті перевірки господарсько-фінансової діяльності підприємства за 2007-2009 роки, КРУ виявило порушень на загальну суму 37 млн грн. З них втрати від завищення вартості і об'єму робіт склали 20 млн грн, здійснення закупівель товарів і послуг без тендерної процедури - 10 млн грн.
А.Козина повідомив, що перешкоджав проведенню ревізії і харківський завод "Електротяжмаш".
ОблКРУ спробувало провести планову перевірку на підприємстві 15 травня 2010 року, але керівництво заводу надало рішення суду, яке забороняє проведення будь-яких перевірок. 17 травня ц.р. рішення було опротестовано й скасовано, але перевірка, за словами А.Козини, так і не розпочалася.
Схожа ситуація склалася і на ДНВО "Комунар". Але зараз, за словами начальника облКРУ, вдалося порозумітися із керівництвом підприємства. Перевірку тут планують розпочати наприкінці жовтня ц.р.