ua en ru

Керівники правоохоронних органів мають виїхати в регіони для вивчення неправомірної діяльності контролюючих структур, - Клюєв

Президент України Віктор Янукович зажадав від керівництва правоохоронних та контролюючих органів негайного припинення неправомірного тиску на бізнес. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Клюєв, коментуючи останні доручення глави держави, передає прес-служба РНБО.

"Йдеться не просто про показові "чистки" у лавах правоохоронців. Президент України говорить про важливість щоденного контролю та особистої участі в цьому процесі керівників силових структур. Неприпустимо, щоб через поведінку деяких співробітників падав рівень довіри населення до державної політики і влади в цілому. Я впевнений, що керівники всіх правоохоронних і контролюючих органів відповідально підійдуть до цього дорученням глави держави", - заявив Клюєв.

Секретар РНБО зазначив, що керівники правоохоронних органів отримали завдання виїхати в регіони і на місцях ретельно вивчити факти неправомірної діяльності співробітників контролюючих структур, виявити і припинити порушення закону, а порушників жорстко покарати. Повинна бути серйозно посилена виконавська дисципліна, сказав Клюєв.

Нагадаємо, Янукович доручив генпрокуророві Пшонці перевірити факти тиску на бізнес з боку правоохоронних органів.