ua en ru

Керівник запорізького обласного спорткомітету затриманий за хабар, - СБУ

Керівник запорізького обласного спорткомітету затриманий за хабар, - СБУ Фото: Триває слідство

Хабарника затримано під час отримання частини незаконної винагороди в розмірі 17 000 гривень

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з міліцією затримали на хабарі керівника Запорізького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України (МОН). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Чиновник вимагав хабар у розмірі 25 000 гривень від місцевого бізнесмена за продовження оренди спортзалу, який перебуває на балансі спорткомітету", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі пояснили, що підприємець організував у приміщенні роботу декількох дитячих спортивних секцій, що дозволяло чиновнику ще й звітувати про «виконану роботу» по фізичному вихованню молоді.

Як зазначається, правоохоронці затримали хабарника у власному кабінеті при отриманні частини незаконної винагороди в розмірі 17 000 гривень.
Відкрито кримінальне провадження за ст.368 Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років.

У даній справі триває слідство.

Нагадаємо, в Одесі Служба безпеки України (СБУ) спіймала на отриманні хабара двох співробітників військового комісаріату прямо в приміщенні військкомату.