ua en ru

Керівник одного з київських підприємств не сплатив до бюджету 3,3 млн грн

Керівник одного з київських підприємств не сплатив до бюджету 3,3 млн грн. Управлінням податкової міліції Державної податкової адміністрації (ДПА) у м. Києві порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба ДПА.
Так, 30-річний громадянин - керівник приватного підприємства, придбав у ТОВ об'єкт інтелектуальної власності (винахід) вартістю майже 20 млн грн. Як встановили податківці, на момент укладання угоди про купівлю винаходу, рішенням господарського суду м. Києва ТОВ вже було визнано банкрутом, а свідоцтво платника ПДВ підприємства було відповідно анульоване.
Незважаючи на обставини, керівник приватного підприємства безпідставно завищив суму податкового кредиту з податку на додану вартість, що призвело до несплати до бюджету понад 3,3 млн грн ПДВ. Як наслідок, махінації директора ПП призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.
Наразі, кримінальна справа знаходиться на розгляді в суді. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.