ua en ru

Керівник газового бізнесу "Нафтогазу" прокоментував своє російське громадянство

Керівник газового бізнесу "Нафтогазу" прокоментував своє російське громадянство Фото: Андрій Фаворов (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Фаворова є російське і американське громадянство, а також право на постійне проживання в Україні

Новий керівник інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов вважає нормальним те, що у нього є російське громадянство. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Украина.

"У мене два паспорти. Я народився в Росії, в Москві. Переїхав в юності до США. У мене два громадянства: американське і російське. А також постійне місце проживання в Україні", - сказав він.

При цьому Фафоров зазначив, що живе в Україні з 2009 року. "Мені тут подобається. Хочу жити в країні, в якій завтра буде краще, ніж сьогодні", - повідомив керівник напрямку "Нафтогазу".

Відповідаючи на питання, навіщо йому російське громадянство, Фаворов сказав: "Не знаю, як відповісти, ну є і є. У нас глобалізація: люди з різними громадянствами працюють по всьому світу, це нормально".

На його думку, "Україна теж частина цього світу, цієї глобальної тенденції, і ми нікуди від цього не подінемося".

Також Фаворов, зазначив, що не володіє ніякими активами на території Російської Федерації. На питання про ставлення до окупації Криму він відповів, що вважає цей акт порушенням міжнародного права.

"Це повне порушення всіх міжнародних правил, законодавства, домовленостей. Повністю нелегальна окупація цих територій", - додав глава газового дивізіону НАКу.

Нагадаємо, наприкінці листопада в НАК "Нафтогаз України" повідомили про те, що керівником інтегрованого газового бізнесу НАК буде призначений Андрій Фаворов. У групі "Нафтогаз" Фаворов буде займатися питаннями видобутку газу, оптової торгівлі та роздрібного продажу газу.

До недавнього часу Фаворов був директором і керуючим партнером компанії "Енергетичні ресурси України", проте планує продати свою частку в компанії, щоб уникнути конфлікту інтересів.