ua en ru

Керівник "Дорожнього контролю" виїхав у Польщу, побоюючись арешту в Україні

Керівник проекту "Дорожній контроль" Ростислав Шапошников п'ятий день перебуває у Варшаві. Журналіст та активіст виїхав до Польщі, щоб уникнути арешту, повідомляє радіо "Свобода".

За його словами, інформація про планований владою арешт надійшла з достовірних джерел - тих самих, які попереджували про затримання Віктора Смолія, адвоката активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі.

"Інформацію про те, що мене хочуть арештувати я отримав у той день, коли перебував у Західній Україні. Тож я купив квиток на перший-ліпший автобус у західному напрямку. Це був квиток до Варшави", - сказав він.

У Польщі Шапошниковим опікується асоціація польських журналістів. Поки що активіст не планує просити притулку в Польщі.

"Зараз я не думаю звертатися з проханням про надання притулку, оскільки я все ж таки сподіваюся, що влада в Україні зміниться і я зможу повернутися додому. Якщо ж вони офіційно оголосять мене в розшук і будуть відкриті якісь кримінальні справи, то, звісно, доведеться просити притулок. Але наразі мені невідомо, чи порушена проти мене кримінальна справа і чи я в розшуку. Поки що я можу знаходитися на території Євросоюзу на підставі візи, яка в мене є", - сказав він.

Нагадаємо, раніше суд прийняв рішення про арешт активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзя, підозрюваного у заворушеннях біля Адміністрації Президента на вул. Банковій 1 грудня 2013 р., строком на два місяці.