ua en ru

"Рух нових сил" і "Самопоміч" домовляються про співпрацю на інформаційному полі

"Рух нових сил" і "Самопоміч" домовляються про співпрацю на інформаційному полі Фото: "Рух нових сил" Саакашвілі шукає союзників

"Рух нових сил" також веде переговори з низкою інших політпроектів

В якості одного з варіантів можливого співробітництва з "Рухом нових сил" Михайла Саакашвілі в партії "Самопоміч" розглядають активну інформаційну роботу за узгодженими напрямками. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Зима президента: хто і чому пішов в атаку на Петра Порошенка".

Наприклад, мова йде про спільне просування тим змін у закон про вибори у Верховну Раду, з тим, щоб проводити їх за пропорційною системою з відкритими списками, зміни складу Центральної виборчої комісії і відставки Юрія Луценка з посади генерального прокурора.

"Ми хочемо розкачати тему відкритих списків. Це питання піднімає і "Самопоміч", і Саакашвілі. Так само і по Луценку", - пояснив співрозмовник видання.

У той же час, за інформацією РБК-Україна, Михайло Саакашвілі після своєї відставки з поста глави Одеської ОДА зустрічався з екс-головою СБУ Валентином Наливайченком (зараз очолює рух "Справедливість", - ред.), який цього літа оголосив, що об'єднує свої сили з "Батьківщиною".

"Ми зацікавлені в переговорах з тими, хто поділяє і відстоює принципи прозорої некорумпованої влади, хто не боїться розслідувати корупційні злочини на самій верхівці і вимагати справедливого покарання", - заявив РБК-Україна Валентин Наливайченко, однак про конкретні плани співробітництва не повідомив.

Крім того, в "Русі нових сил" також допускають співпрацю з партіями "Громадянська позиція", "Демальянс" і "Сила людей".

Нагадаємо, наприкінці листопада у Києві пройшов мітинг "Руху нових сил", на якому Саакашвілі озвучив вимоги до влади.