ua en ru

РТС планує створення єдиної торгово-розрахункової платформи для залучення українських компаній на Московську біржу

РТС планує створення єдиної торгово-розрахункової платформи для залучення українських компаній на Московську біржу. Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" заявив голова правління біржі РТС Роман Горюнов.

"Нашим ключовим завданням на початковому етапі є формування локальної ліквідності, щоб істотно збільшилося коло інвесторів, а професійні учасники отримали більше можливостей для розвитку бізнесу... Тільки недавно в Росії з'явилася можливість випускати російські депозитарні розписки. У нас вже є декілька проектів з розміщення розписок українських компаній у Москві. У Росії з'являється нове регулювання в частині прямого доступу іноземних цінних паперів, що істотно полегшить можливість лістингу в Москві акцій українських компаній ", - сказав Р.Горюнов.
За його словами, проводиться робота над технологією побудови єдиної торгово-розрахункової платформи, яка б дозволила створити єдину ліквідність між ринками Україні та Росії, щоб українські учасники отримали доступ до торгівлі в Москві, а російські - в Києві.
Також Р.Горюнов зазначив, що фізичні особи зможуть торгувати акціями російських компаній при відповідній акредитації, яка вимагатиме певного юридичного оформлення та оптимізації з точки зору законодавства.
За словами голови РТС, розміщення акцій українських компаній на Московській біржі може початися вже в 2011 році.