ua en ru

РПЦ займеться виробництвом вина

РПЦ займеться виробництвом вина Фото: виноробне господарство розташоване неподалік резиденції патріарха Кирила у Краснодарському краї (Navkolo.me)

Створена в минулому році "дочка" РПЦ вже висадила виноградники в селищі Дивноморське Краснодарського краю на узбережжі Чорного моря

Російська православна церква (РПЦ) запускає власне виробництво вина. Виноробне господарство розташоване на 70 гектарах сільськогосподарських угідь неподалік резиденції патріарха у Краснодарському краї, повідомляє РБК.

Як зазначається, дочірня компанія РПЦ висадила виноградники в селищі Дивноморське Краснодарського краю на узбережжі Чорного моря.


За інформацією РБК, "дочкою" РПЦ є ТОВ "Мезибь", зареєстроване у 2015 році фінансово-господарським управлінням РПЦ та іншою дочірньою компанією РПЦ - "Софрон", яка займається виробництвом свічок і релігійного начиння.

Основний вид діяльності "Мезибі", згідно з офіційними даними, - виробництво виноградного вина, а також вирощування винограду, виробництво етилового спирту зі зброджуваних продуктів, оптова та роздрібна торгівля алкогольними та іншими напоями, а також пакування.

Виноробна компанії "Мезибь" зараз знаходиться "у стадії будівництва", повідомило джерело на підприємстві. Водночас виробництво вина підприємство планує розпочати у 2017 році.

Як уточнило джерело, зараз урожай вже дають "пробні" виноградники, висаджені у 2012 році. На сайті "Авіто" "Мезибь" розмістила оголошення про пошук працівників для "прополки, підв'язки, уламки, обрізки, поливу винограду, збору врожаю". Втім, на даний момент всі вакансії в ТОВ "Мезибь" вже закрито.

"Купити вино наразі не можна", - повідомила генеральний директор підприємства Світлана Дмитрієва, коли кореспондент РБК подзвонив під виглядом покупця. "Ми поки не афішуємо цей проект", - написала вона у відповідь на запит РБК щодо коментаря.

Загалом, за даними єдиного держреєстру підприємств РФ, РПЦ має близько 170 ділянок загальною площею приблизно 83 га на південь від селища Дивноморське Геленджикского району Краснодарського краю. Від часу початку будівництва духовного центру у 2005 році церкви вдалося розширити свої володіння в кілька разів.

Нагадаємо, раніше РПЦ оголосила про початок розробки власного мобільного мессенджера. Як повідомлялося, що розробляється онлайн-сервіс буде служити для "задоволення потреб віруючих в інтерактивному спілкуванні і безперервного зв'язку прихожан з церквою".