ua en ru

У РПЦ заявили, що хочуть примирення з Константинополем

У РПЦ заявили, що хочуть примирення з Константинополем Фото: голова РПЦ Кирило та Володимир Путін (kremlin.ru)

Представник РПЦ назвав розрив відносин з Константинопольським патріархатом - вимушеним заходом

Рішення Синоду Російської православної церкви про розрив відносин з Константинопольським патріархатом було ухвалене з метою примирення з Константинополем і відновлення єдності церкви. Про це заявив голова синодального відділу із взаємин церкви з суспільством та ЗМІ Московського патріархату Володимир Легойда, передає РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

Він зазначив, що "у цій ситуації немає нічого хорошого", але розрив відносин - це вимушений захід, і його мета в тому, "щоб ситуація повернулася на круги своя, щоб відновити єдність".

Зі слів представника РПЦ, розрив євхаристійного спілкування з Константинополем - це "вимушена жорсткість", а не "спроба когось перемогти або щось довести".

"Це єдино можлива для нас поведінка, але метою вона має тільки одне - відновлення братського спілкування з тими, з ким воно було перерване", - сказав Легойда.

Нагадаємо, у відповідь на рішення синоду Константинопольського патріархату надати автокефалію православній церкві в Україні синод Російської православної церкви 15 жовтня ухвалив рішення повністю розірвати стосунки з Константинопольським патріархатом.

Раніше повідомлялося, що Синод Константинопольського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та підтримав продовження надання автокефалії Україні.