ua en ru

На різдвяні свята окупанти провели чергові обшуки у татар у Криму

На різдвяні свята окупанти провели чергові обшуки у татар у Криму Фото: окупанти продовжують обшукувати татар в Криму (president.gov.ua)

Затримань не сталося

За два дні, 6 і 7 січня, російські окупанти провели чергові обшуки в сім'ях кримських татар. Про це в ефірі телеканалу "Прямий" повідомив заступник голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ахтем Чийгоз.

За його словами, затримань ні 6 ні 7 січня не відбулося, а обшуки були проведені в двох сім'ях.

"Затримань вчора і сьогодні не було, але були так звані обшуки в двох сім'ях. Зараз активно триває кримський марафон по збору коштів та до нього активно долучаються в Європі, США, Канаді і в Україні дуже активно беруть участь в цьому", - розповів Чийгоз.

Він зазначив, що сьогодні вже очевидно, що Росія намагається залякати жителів півострова терором і репресіями, однак ці дії дають зворотний ефект.

"Ми знаємо, що чим більше буде тиск, тим більше населення буде брати участь у цьому опорі", - додав Чийгоз.

Нагадаємо, 5 січня сім'ю члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва допитала Федеральна служба Російської Федерації (ФСБ РФ) на території анексованого Криму.

Варто відзначити, що практично у всіх випадках допитів і обшуків російські силовики не вважають за потрібне пояснити їх причину.