ua en ru

Обшуки у Криму: ФСБ допитала родину члена Меджлісу

Обшуки у Криму: ФСБ допитала родину члена Меджлісу Фото: ФСБ (wikimedia.org)

Правозахисник побоюється, що члени його сім'ї можуть стати заручниками

Родину члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва допитала Федеральна служба Російської Федерації (ФСБ РФ) на території анексованого Криму. Про це повідомив Барієв на своїй сторінці у Facebook.

"У допиті взяли участь мої дві сестри і тесть (батьки не ходили через стан їхнього здоров'я). На допит їх викликали через мою правозахисну діяльність і громадянську позицію. Про деталі допиту не знаю, тому що мені не повідомили, швидше за все, у зв'язку з тим, що взяли підписку про нерозголошення інформації", - зазначив Барієв.

Він також є головою правління Кримськотатарського ресурсного центру в анексованому Криму. Правозахисник вважає, що ФСБ тисне на нього та його близьких з метою створення перешкод його діяльності. Також Барієв побоюється, що члени його родини можуть стати заручниками.

Относительно допроса моих близких родственников, которых приглашали в ФСБ, могу сообщить следующее: 1. На допросе принял...

Опубліковано Eskender Bariiev 4 січня 2018 р.

Нагадаємо, 12 грудня 2017 року стало відомо, що в окупованому Криму проводять обшуки у члена Меджлісу, кримськотатарського активіста Ібраїма Османова. Причина - не відома.

Раніше, 23 листопада 2017 року, в анексованому Криму після затримання спецслужбами Росії померла активістка кримськотатарського руху Веджіє Кашка. Крім того, під час обшуків у Криму російськими спецслужбами було затримано низку активістів, серед яких Асан Чапух, Руслан Трубач, Бекір Дегерменджі, Куртсеїт Абдуллаєв і Кязім Аметов.