ua en ru

Розенко порадив сільським жителям подумати про відмову від газу

Розенко порадив сільським жителям подумати про відмову від газу Фото: Павло Розенко порадив сільським жителям відмовитися від газового опалення

Віце-прем’єр-міністр України вважаэ, що слід шукати дешевшу альтернативу блакитному паливу

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко вважає, що жителям сільської місцевості слід подумати про відмову від споживання газу та шукати дешевших альтернатив. Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV.

"Для мешканців сільських територій все-таки, я думаю, перспективно в плані енергозбереження… Так, це радикальний крок, так це, можливо, непопулярний крок, але треба думати взагалі над відмовою від споживання газу", - сказав віце-прем'єр.


Він зазначив, що така порада викликана тим, що судячи з динаміки ринкової ціни на газ, вона не зменшуватиметься, а отже слід шукати більш дешеву альтернативу.

"І взагалі Україна повинна - це як національна ідея - різко зменшити споживання газу… це крок до енергетичної незалежності України", - вважає Розенко.

Нагадаємо, національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) під час засідання 5 травня підтримала проект рішення про підвищення тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення до 75-90%.