ua en ru

НКРЕКП затвердила підвищення тарифів на тепло до 90%

НКРЕКП затвердила підвищення тарифів на тепло до 90% Фото: голова НКРЕКП Дмитро Вовк

Нацкомісія вживає заходів для зниження вартості енергії вугільної генерації

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) під час засідання 5 травня підтримала проект рішення про підвищення тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення до 75-90%. Про це РБК-Україна повідомив голова комісії Дмитро Вовк.

"Сьогодні на комісії розглядалося питання перегляду тарифів на теплову енергію та на послуги з централізованого опалення", - повідомив Вовк, зазначивши, що левова частка змін тарифів пов'язана з рішенням уряду про єдиних цінах на природний газ, решта - з переглядом рівнів мінімальних зарплат і рівня єдиного соціального внеску (ЄСВ).


"Протягом 20 днів, згідно закону про публічну інформацію, будемо аналізувати зворотний зв'язок, яку нам можуть надати органи місцевої влади і підприємства. Після цього будемо направляти на державну реєстрацію до Міністерства юстиції", - додав голова НКРЕКП.

Протягом відповідного періоду органи місцевого самоврядування можуть запропонувати певні заходи по зменшенню втрат або обліку енергії, однак оскарженню рішення НКРЕКП не підлягає.

За словами Вовка, у Нацкомісії очікують, що після публікації рішення про підвищення тарифів вступить в силу з 1 липня поточного року. У Нацкомісії також запевнили, що приймають всі заходи для того, щоб до початку опалювального періоду знизити вартість (теплової енергії - ред.) у великих містах, де є вугільна генерація для заміщення природного газу енергією твердого палива.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України встановив єдину ціну на газ для населення 6879 гривень/тис. куб. м з 1 травня.