ua en ru

Розенко розказав, коли мінімалка підвищиться до 4100 гривень

Розенко розказав, коли мінімалка підвищиться до 4100 гривень Фото: Павло Розенко

Розенко відзначив суттєві додаткові надходження до пенсійного фонду

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати до 4100 грн може відбутися по закінченню першого кварталу 2018 року. Про це Павло Розенко розказав в ефірі "5 каналу".

"У нас сьогодні в державному бюджеті зафіксована цифра мінімальної заробітної плати 3723 гривні, і я особисто повністю підтримую ініціативу президента про те, щоби в разі можливості, і більше того, нам Верховна Рада встановила певний термін, коли це треба зробити, - за підсумками першого кварталу уряд повинен зрозуміти наскільки реально і коли є реальним ввести мінімальну заробітну плату 4100 грн", - сказав він.

Окрім того, Розенко відзначив суттєві додаткові надходження до пенсійного фонду, тому "картина у нас доволі реалістична".

"Ініціатива президента в 4100 може і повинна бути реалізована не лише до кінця року. Я сподіваюся за підсумками першого або другого кварталів такі рішення ми спільно усі приймемо", - резюмував Розенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що підприємства-постачальники послуг ЖКГ не мають можливості відзвітувати про обсяги спожитих населенням послуг, що робить неможливим на даному етапі початок процесу монетизації субсидій для населення.