ua en ru

Розенко: скасування оподаткування пенсій стосуватиметься 350 тисяч українців

Розенко: скасування оподаткування пенсій стосуватиметься 350 тисяч українців Фото: Павло Розенко

Уряд сподівається на прийняття закону в цілому на наступному пленарному тижні

Скасування оподаткування пенсій, яке пропонується Кабінетом міністрів України з 1 травня, стосуватиметься близько 350 тисяч українських громадян. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає прес-служба Кабміну.

"Найбільші категорії – це шахтарі, чорнобильці, військові пенсіонери, науково-технічні працівники. Це люди, які мали тривалий стаж роботи і йшли на пенсію із середніх заробітних плат", - зазначив віце-прем’єр.

Він підкреслив, що уряд сподівається на прийняття відповідного урядового законопроекту у другому читанні на наступному пленарному тижні.


"У нас є велике сподівання, що вже на наступному пленарному тижні цей проект закону буде ухвалений в цілому, адже Уряд передбачив , що податок із пенсій буде скасований з 1 травня 2016 року. Тобто нам доведеться заднім числом виконувати цей закон", - сказав Розенко.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №4542 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій". За документ проголосували 307 нардепів.