ua en ru

Розенко спростував можливість повернення соцвиплат жителям окупованих територій

Розенко спростував можливість повернення соцвиплат жителям окупованих територій Фото: Павло Розенко

Відповідно до законів та нормативно-правових актів України, повернення на окуповану територію є прямою підставою для втрати статусу вимушеного переселенця

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко спростував можливість повернення соціальних виплат жителям неконтрольованих територій у Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

"Я заявляю, що наведення порядку у соціальних виплатах та боротьба із витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території, яку ми розпочали спільно з СБУ, продовжиться. Водночас, всі пенсійні і соціальні виплати реальним переселенцям будуть здійснюватися вчасно і в повному обсязі. Питання верифікації соціальних виплат та надання допомоги вимушеним переселенцям перебуватиме на моєму особистому контролі", - запевнив Розенко.


Він також зазначив, що на сьогодні людина може отримувати соціальну допомогу від України, українську пенсію лише тоді, коли вона постійно живе на території, підконтрольній українській владі.

"Відповідно до законів та нормативно-правових актів України повернення на окуповану територію є прямою підставою для втрати статусу вимушеного переселенця та припинення усіх соціальних виплат, у тому числі і пенсійних", - додав Розенко.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що жителі неконтрольованих територій у Донецькій і Луганській областях мають право на виплати, незалежно від місця реєстрації.

Раніше міністр із питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш виступив за повернення соціальних виплат і пенсій громадянам на окупованих територіях Донбасу.