ua en ru

Розенко: уряд наразі не розглядає питання підвищення пенсійного віку

Розенко: уряд наразі не розглядає питання підвищення пенсійного віку Фото: Павло Розенко

Розенко вважає, що пенсійна реформа не повинна зводитися до підвищення пенсійного віку

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що підстав для повернення до питання підвищення пенсійного віку для українців на сьогодні немає, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"У меморандумі, підписаному з МВФ, немає жодних згадок про підняття пенсійного віку для українців. Переговорний процес, у якому я брав безпосередню участь, був непростий, але нам вдалося переконати місію МФВ не торкатися зараз цього питання… Підстав говорити про те, що зараз знову буде підніматися питання пенсійного віку немає", - підкреслив віце-прем'єр.

На його думку, пенсійна реформа не повинна зводитися лише до питання підвищення пенсійного віку.


"Щодо пенсійної реформи загалом, то моя позиція однозначна – пенсійна реформа не повинна зводитися лише до питання підвищення пенсійного віку. Пенсійна реформа - це комплекс заходів, які мають навести порядок в солідарній системі, запустити накопичувальний рівень пенсійного забезпечення та розвиток недержавного пенсійного страхування", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, в кінці березня Верховна Рада України підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №3203 "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії". За проект закону проголосував 281 нардеп.