ua en ru

Розенблат протягом тижня уникає суду щодо обрання йому запобіжного заходу, - НАБУ

Розенблат протягом тижня уникає суду щодо обрання йому запобіжного заходу, - НАБУ Фото: Борислав Розенблат (УНИАН)

Судовий розгляд обрання Розенблату міри запобіжного заходу продовжиться 20 жовтня

Позафракційний народний депутат Борислав Розенблат, який є підозрюваним у "янтарний справі", протягом тижня уникає суду про обрання йому запобіжного заходу. Про це заявило Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в Facebook.

"19 жовтня, після завершення перерви у судовому засіданні, адвокати підозрюваного не з'явилась до зали засідань. Але замість того, аби призначити Бориславу Розенблату захисника коштом держави, що гарантовано йому Законом "Про безоплатну правову допомогу", і продовжити розгляд клопотання про покладення на підозрюваного обов'язків, слідчий суддя вирішив перенести засідання на 20 жовтня. Ймовірно, саме таке рішення й входило в плани підозрюваного та його захисників, які вже протягом тижня уникають призначення запобіжного заходу", - заявили в НАБУ.

Судовий розгляд про обрання Розенблату міри запобіжного заходу, який розпочався 19 жовтня у Солом'янському районному суді Києва, продовжиться сьогодні, 20 жовтня, о 14:00.

❗❗❗ Національне антикорупційне бюро України занепокоєне ситуацією, що склалася навколо розгляду у Солом'янському райсуд...

Опубліковано НАБУ 20 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, 19 жовтня в київському аеропорту "Жуляни" детективи НАБУ зняли Розенблата з рейсу в Німеччину.

У Національному антикорупційному бюро заявили, що народний депутат планував вивезти засоби комунікації, які могли містити інформацію про приховування слідів раніше скоєних злочинів та спілкуванні між його учасниками, матеріальні та грошові цінності, а також інше майно для запобігання його арешту в рамках кримінальної справи.