ua en ru

Розенблат намагався вивезти матеріали по "янтарній справі", - НАБУ

Розенблат намагався вивезти матеріали по "янтарній справі", - НАБУ Фото: Борислав Розенблат (УНІАН)

НАБУ пояснило вчорашній інцидент з Розенблатом

Народний депутат Борислав Розенблат намагався вивезти з країни важливі для розслідування "бурштинової справи" матеріали. Про це йдеться в повідомленні Національного антикорупційного бюро.

"19 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України запобігли вивезенню за кордон народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування так званої "бурштинової справи", а також забезпечили його участь у судовому засіданні щодо продовження зобов'язань", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, Розенблат планував вивезти засоби комунікації, які могли містити інформацію про приховування слідів раніше скоєних злочинів та спілкування між його учасниками, матеріальні та грошові цінності, а також інше майно для запобігання його арешту в рамках кримінальної справи.

"В ході обшуку, проведеного безпосередньо в літаку, детективи НАБУ вилучили у Борислава Розенблата мобільні телефони, планшет; вироби зовні схожі на коштовності; платіжні картки, емітовані іноземними банками; паспорт громадянина України для виїзду за кордон і дипломатичний паспорт", - йдеться в повідомеленні.

Також повідомляється, що нардеп для перетину кордону використовував дипломатичний паспорт, хоча його поїздка була приватною.

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО СЛІДЧИХ ДІЙ В АЕРОПОРТУ «КИЇВ» 19 ЖОВТНЯ 2017 РОКУ У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що 19 жовтн...

Опубліковано НАБУ 20 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи НАБУ вилучили у нардепа Розенблата телефони. За словами адвоката, вилучення відбулося в рамках слідчих дій.