ua en ru

"Рівнегаз" за останні 5 років інвестував у модернізацію газових мереж близько 50 млн гривень

"Рівнегаз" за останні 5 років інвестував у модернізацію газових мереж близько 50 млн гривень Фото: газовий вентиль (УНІАН)

Протягом останніх років у своїй роботі газовики використовують сучасні матеріали та обладнання, новітні методи та технології

Протягом 2012-2017 років ПАТ "Рівнегаз" інвестувало у модернізацію систем газопостачання близько 50 млн гривень, що перевищує обсяг фінансування 2006-2011 років майже у чотири рази. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За період з 2012-2017 років спеціалістами газової компаній регіону замінено 25 км газопроводів, реконструйовано понад 1500 ГРП/ШРП та будинкових регуляторів тиску, встановлено 60 систем телеметрії у ГРП та ШРП, 1200 засобів дистанційної передачі показань лічильників газу та 120 засобів електрохімзахисту газопроводів.

Одним з найбільших інвестиційних проектів стала реконструкція 50 газорозподільних пунктів, з обсягом інвестування 12,5 млн гривень, які були зведені ще в 60-70-х роках минулого століття.

Протягом останніх років у своїй роботі газовики використовують сучасні матеріали та обладнання, новітні методи та технології. За останні роки, було придбано новітні прилади діагностики газопроводів, такі як детекторні витокошукачі метану, що дають можливість виявляти витоки газу, на відстані до 30 метрів дистанційно.

Застосування поліетиленових газопроводів дозволяє вдвічі збільшити термін експлуатації мереж, виключити витрати на антикорозійний захист та відновлення ізоляційного покриття, а використання регуляторів імпортного виробництва дає змогу підвищити надійність та зменшити витрати на їх експлуатацію.

Впродовж 2006-2011 років робота газових компаній регіону була спрямована на підтримання газових мереж без їх модернізації та поліпшення експлуатаційних показників. З 2012 року компанією була переглянута стратегія розвитку та модернізації ГРМ.

Газовики Рівненщини розробили та подали на затвердження НКРЕКП Плани розвитку ГРМ протягом 2018-2027 років на загальну суму понад 700 млн гривень. У разі перегляду тарифу у бік збільшення та його затвердження держрегулятором це підвищить рівень надійності газопроводів, дасть змогу утримувати їх у належному стані, надавати клієнтам якісні послуги та створювати нові сервіси.