ua en ru

У Рівному СБУ припинила діяльність угруповання контрабандистів псевдоефедрину

У Рівному СБУ припинила діяльність угруповання контрабандистів псевдоефедрину Фото: вилучені пігулки псевдоефедрину

Вартість вилучених контрабандних пігулок становить понад 800 тис. гривень

Співробітники Служби безпеки України припинили у Рівному діяльність організованого угруповання контрабандистів, яке ввозило в країну медичні препарати з умістом псевдоефедрину. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема правоохоронці встановили, що організував наркобізнес житель Рівного, на якого кур’єрами працювала подружня пара.

"Зловмисники виїжджали до Європи, де купували пігулки та доставляли організатору. Він оптом реалізовував "товар" іншим наркоділкам, які виготовляли з нього метамфетамін", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали жінку-кур’єра на міжнародному пункті пропуску "Ягодин" на Волині.

"Під час огляду багажу правоохоронці вилучили 5,6 тисячі пігулок з умістом псевдоефедрину. Одночасно у Рівному затримали організатора та другого кур’єра, який доставив йому майже 3 тисячі пігулок аналогічного препарату. За висновками експертів, вартість вилучених контрабандних пігулок за цінами "чорного ринку" становить понад 800 тис. гривень", - доповіли у відомстві.

altaltalt

Фото: партія псевдоефедрину в Рівному

Слідчими Управління СБУ у Рівненській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу. Трьом наркоділкам оголошено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше на пункті пропуску "Угринів" У Львівській області співробітники СБУ спільно з прикордонниками та митниками затримали двох контрабандистів із партією псевдоефедрину.