ua en ru

У Львівській області СБУ перекрила контрабандний канал постачання псевдоефедрину в Україну

У Львівській області СБУ перекрила контрабандний канал постачання псевдоефедрину в Україну Фото: Служба безпеки України

Правоохоронці під час огляду автомобіля виявили 3 тисячі пігулок препарату "Cirrus"

На пункті пропуску "Угринів" У Львівській області співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками та митниками затримали двох контрабандистів з партією псевдоефедрину. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, правоохоронці під час огляду автомобіля виявили три тисячі пігулок препарату "Cirrus", забороненого в Україні. Прекурсори підозрювані приховали у спеціально обладнаному тайнику. Раніше оперативники спецслужби задокументували факт ввезення наркоділками першої партії псевдоефедрину.

"Зі слів затриманих, пігулки вони придбали в одній з країн Європи. Зловмисники планували привезти пігулки у Рівне, де їх спільник переробляв прекурсори в метамфетамін для перепродажу. За висновками експертів, з контрабандної партії наркоділки могли виготовити наркотик за цінами "чорного ринку" на більше ніж триста тисяч гривень", - зазначається у повідомленні.

altaltalt

Фото: вилучені пігулки

Наразі Управління СБУ у Рівненській області відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України.

Затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до функціонування контрабандного каналу постачання наркотиків.

Нагадаємо, у середині травня у Закарпатській області правоохоронці затримали організовану злочинну групу, яка спеціалізувалася на контрабанді наркотиків в Україну.