ua en ru

У Рівненській області затримали на хабарі керівника виправної колонії та його заступника

У Рівненській області затримали на хабарі керівника виправної колонії та його заступника Фото: СБУ (РБК-Україна)

Затримані вимагали від близького родича засудженого три тисячі доларів

У Рівненскій області співробітники головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України (СБУ) затримали на хабарі керівника виправної колонії та його заступника. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ викрили на хабарі начальника та заступника однієї з установ виконання покарань Рівненської області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці встановили, що підполковник та капітан внутрішньої служби вимагали від близького родича засудженого три тисячі доларів. За цю суму зловмисники обіцяли сприяння у позитивному вирішенні питання щодо умовно-дострокового звільнення ув’язненого.

Повідомляється, що співробітники СБУ затримали зловмисників згідно зі статею 208 Кримінального процесуального кодексу України після перерахування на банківську картку третьої особи хабара у розмірі двадцяти семи тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Зокрема, у рамках відкритого кримінального провадження за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 4 травня 2018 року співробітники СБУ викрили на хабарах керівництво державної акціонерної компанії "Хліб України".