ua en ru

В Рівненській області під час сутички з копачами бурштину постраждали троє поліцейських

В Рівненській області під час сутички з копачами бурштину постраждали троє поліцейських Фото: поліцейський жетон (oda.zt.gov.ua)

Правоохоронці з тілесними ушкодженнями у вигляді забоїв, саден та травм голови госпіталізовані до лікарні

Сьогодні, 17 червня, в Рівненській області під час сутички з копачами бурштину постраждали троє поліцейських, з численними травмами їх доправили до лікарні. Про це повідомляє прес-служба поліції Рівненської області.

"Близько четвертої години ранку у лісі поблизу села Великий Черемель придані сили оперативного штабу виявили старателів, які за допомогою двох мотопомп видобували бурштин-сирець. Аби завадити документуванню злочину та вилученню мотопом, невідомі особи, яких було більше ста, спиляли дерева, які перекрили рух десятьом правоохоронцям… За попередньою інформацією, старателі мали при собі зброю, оскільки з натовпу зловмисників неодноразово лунали звуки, схожі на постріли. Аби припинити правопорушення поліцейські здійснили попереджувальні постріли у повітря", - відзначають в поліції.

Повідомляється, що під час сутички постраждали поліцейські спецпідрозділу Черкаської області віком 28, 29 та 40 років. Правоохоронці з тілесними ушкодженнями у вигляді забоїв, саден та травм голови госпіталізовані до лікарні. Також пошкоджені 2 службових автомобілі.

Також близько 8:00 до Рокитнівської районної лікарні звернулися двоє чоловіків з вогнепальними пораненнями ніг дробом. Зі слів постраждалих, поранення вони отримали під час конфлікту з поліцією. При цьому правоохоронці повідомляють, що на озброєнні у поліції немає патронів із вмістом дробу.

Поліція розпочала досудові розслідування за фактами опору працівнику правоохоронного органу (ч. 2 ст. 342 КК України), погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 345 КК), за умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 347 КК) та за порушення правил охорони або використання надр (ч. 2 ст. 240 КК).

Нагадаємо, в Запоріжжі правоохоронці затримали групу нелегальних мігрантів з країн Кавказького регіону