ua en ru

У Рівненській області СБУ затримала скупника бурштину із 32 кг каміння

У Рівненській області СБУ затримала скупника бурштину із 32 кг каміння Фото: СБУ

Відкрито кримінальне провадження

Служба безпеки України спільно з поліцією затримала у Сарнах Рівненської області закупника бурштину із 32 кг каміння. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Ділок перевозив у багажнику свого автомобіля 32 кілограми "сонячного каміння" орієнтовною вартістю 80 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України", - вказано у повідомленні.

altФото: бурштин

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в Рівненській області триває операція по ліквідації "бурштинової мафії".

Розслідування у справі про незаконний видобуток бурштину в Рівненській області велося з квітня 2016 року за оперативного співробітництва СБУ, Управління захисту національної економіки і департаменту Нацполіції.

14 лютого 2017 року у зазначеному кримінальному провадженні прокурором оголошено про завершення досудового розслідування та відкриті матеріали кримінального провадження шести підозрюваним і їх захисникам для ознайомлення. За час провадження досудового розслідування проведено 183 обшуки, в ході яких виявлено готівку, коштовності з золота, зброю, бурштин різних фракцій, засоби для видобутку бурштину, чорнову бухгалтерію та схему розподілу коштів; проведено понад 200 негласних слідчих (розшукових) дій.