ua en ru

У Рівненській області поліція затримала фуру із львівським сміттям

У Рівненській області поліція затримала фуру із львівським сміттям Фото: сміття

Автомобіль з документами мав курсувати у Запоріжжя

У Рівненській області правоохоронці затримали автомобіль MAN, водій якого підозрюється у перевезенні сміття, ймовірно, львівського походження. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції в Рівненській області.

"Близько 7:00 ранку 13 травня 2017 року, в селі Привільне працівники сектору превенції Дубенського ВП затримали автомобіль MAN, водій якого може бути причетний до злочину проти навколишнього середовища", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією правоохоронців, в селі М'ятин 11 травня мешканці села виявили сміття, ймовірно, львівського походження. В той же день, після обіду біля села Верба виявили ще чотири купи відходів. По цих фактах в поліції почали досудове розслідування за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України.

Так, після цих інцидентів, працівники поліції превентивної діяльності спільно з патрульними поліцейськими, які несуть службу на стаціонарних постах поліції, відстежували рух вантажівок, які рухалися по території Рівненської області. Вони запідозрили автомобіль, який за документами мав курсувати до Запоріжжя, однак тричі за 2 дні прямував зі Львова в напрямку Рівного.

У свою чергу, 39-річний житель Києва, водій даного транспортного засобу, свою причетність до відвантаження сміття на території Рівненської заперечує і відмовляється пояснювати, яким чином зумів подолати понад 2 тис. км за 2 дні.

В ході відкритого розслідування кримінального провадження, слідчі звернулися до суду з клопотанням про арешт на автомобіль і причеп, заповнений побутовими відходами. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Київській області виявили незаконне вивантаження львівського сміття на території колишнього дитячого табору.