ua en ru

У Рівненській області заарештовано голову сільради за хабар в 0,5 млн гривень

У Рівненській області заарештовано голову сільради за хабар в 0,5 млн гривень Фото: затримання хабарника в Рівному (скріншот з YouTube-каналу СБУ)

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 580 тисяч гривень, відсторонивши його від займаної посади

Прокуратура Рівненської області повідомила про підозру одному із cільських голів Рівненського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі). Про це повідомили сьогодні у прес-службі облпрокуратури.

Як зазначається, за клопотанням слідчого, погодженим прокурором, суд 18 серпня обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 580 тисяч гривень і відсторонив його від займаної посади.


Нагадаємо, що працівники прокуратури, СБУ і міліції затримали сільського голову 16 серпня в Рівному під час одержання неправомірної вигоди в сумі 500 тисяч гривень.

"За такі гроші службовець пообіцяв громадянину підготувати документацію, необхідну для прийняття рішення про надання останньому у власність 10 земельних ділянок загальною площею 1,15 га, які планувалося виділити місцевій громаді та ветеранам АТО", - йдеться в повідомленні.

В даний час триває досудове розслідування, процесуальне керівництво яким здійснює прокуратура Рівненської області.

Як уточнили у прес-службі відомства, за вказане кримінальне правопорушення передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.