ua en ru

Рівненська облрада затвердила програму розвитку системи "Сигнал-ВО" вартістю 28 млн грн

Рівненська облрада затвердила програму реконструкції, удосконалення та розвитку автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту області "Сигнал-ВО" на 2011-2017 рр. вартістю 28 млн грн. Про це повідомили у відділі аналітико-інформаційної роботи та контролю Рівненської обласної ради.

Метою реконструкції територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення є автоматизація процесів оперативного доведення до чергових служб місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, аварійно-рятувальних служб, підприємств, установ, організацій і населення сигналів і повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та військового характеру, постійного інформування їх про обстановку, що склалася в зоні можливого ураження.

Для цього заплановано на новій елементній базі створити сучасну систему оповіщення з застосуванням новітніх технологій передачі інформації, підвищити надійність і стійкість системи оповіщення, забезпечити сумісність системи оповіщення з мережами загального користування, спеціальними, локальними і об'єктовими системами оповіщення на потенційно небезпечних об'єктах, забезпечити ефективну роботу оперативно-чергової служби пункту управління (кризового центру) облдержадміністрації шляхом його технічного переоснащення.

Витрати на реалізацію заходів програми будуть проводитися з державного та обласного бюджетів, за рахунок коштів НАЕК "Енергоатом", передбачених проектом добудови 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС та проведення реконструкцій на Рівненській АЕС, потенційно небезпечних об'єктів на території області.