ua en ru

Рівненські поліцейські викрили міні-завод вибухівки

Рівненські поліцейські викрили міні-завод вибухівки Фото: Рівненська поліція викрила виробника нелегальної вибухівки

У Рівненській області поліцейські викрили підпільне виробництво вибухівки

Оперативники Рівненського обласного управління Нацполіції вчора, 14 лютого, провели обшук у помешканні жителя села Нова Українка, при якому виявили та вилучили зброю, а також компоненти для виробництва вибухових речовин. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Рівненській області.

Повідомляється, що при обшуку в помешканні правоохоронці виявили зброю - гвинтівку з патронами до неї, несправний револьвер системи Нагана, а також кілька одиниць різноманітної холодної зброї.

На горищі будинку оперативники виявили 6 ємностей загальним об'ємом понад 13 літрів з селітрою і сріблястою порошкоподібною речовиною, пакет з шрапнеллю, дві коробки з капсулями до вогнепальною патронів, 6 кілограмів графіту особливої чистоти, поліетиленовий пакет з сріблястою порошкоподібною речовиною, сіру речовина у полімерній плівці, обмотану чорною ізоляційною стрічкою і аналогічно упакований циліндричний предмет, каміння бурштину-сирцю різних фракцій, а також респіратор і тертку для сірки

Вибухотехніки обласної поліції зазначили, що окремо дані речовини не становлять загрози, однак при певних комбінаціях з них виходить вибухова речовина.

Також в будинку порушника поліцейські виявили три готових саморобних вибухових пристрої, і п'ять документів, виданих на різні імена.

"За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами триває досудове розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Все вилучене направлено на експертизу, за результатами якої буде прийняте відповідне процесуальне рішення", - повідомив начальник Рівненського районного відділення поліції Володимир Рой.

altaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: вилучені при обшуку предмети

Власника міні-заводу вибухівки на момент приїзду поліцейських вдома не було, зараз його розшукують оперативники. Правоохоронці встановили, що чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків та незаконним поводженням зі зброєю.

Нагадаємо, раніше в Глухівському районі Сумської області правоохоронці вилучили арсенал боєприпасів та вибухівки.