ua en ru

На Рівненщині вилучили партію бурштину на 1,5 млн гривень

На Рівненщині вилучили партію бурштину на 1,5 млн гривень Фото: у Рівненській області затримали автівки з бурштином

У автомобілі мешканця Кіровоградщини виявили 180 кілограмів каміння

У Рокитному (Рівненська область) у п’ятницю, 16 вересня, правоохоронці вилучили партію бурштину-сирцю загальною вагою близько 180 кілограмів. Про це повідомив Департамент комунікації МВС України.

Вартість такої кількості каміння на "чорному" ринку становить понад 1,5 млн гривень.

У МВС повідомили, що під час проведення оперативного відпрацювання, працівники роти поліції особливого призначення у Рівненській області, за наданою оперштабом інформацією, зупинили автомобіль Subaru, яким кермував 28-річний житель Кіровоградської області.

"Під час огляду у багажнику авто було виявлено п’ять мішків із бурштином загальною вагою близько 180 кг", - йдеться у повідомленні.

Крім того, патрульні поліцейські, які в рамках проведення відпрацювання перевіряли автомобілі на автодорозі Київ-Ковель, зупинили Mitsubishi Outlander, який належить 26-річному жителю Старого села Рокитнівського району, у салоні якого виявили близько шести кілограмів бурштину-сирцю, пістолет для відстрілу гумовими кулями і набої до нього, а також близько 20 тис. гривень.

На Рівненщині вилучили партію бурштину на 1,5 млн гривеньНа Рівненщині вилучили партію бурштину на 1,5 млн гривеньНа Рівненщині вилучили партію бурштину на 1,5 млн гривеньНа Рівненщині вилучили партію бурштину на 1,5 млн гривеньНа Рівненщині вилучили партію бурштину на 1,5 млн гривень

Фото: затримані у Рівненській області машини з бурштином

За обома інцидентами проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, у Рівненській області тривають масові заворушення між правоохоронцями і нелегальними старателями, які добувають бурштин.