ua en ru

Поліція порушила три кримінальні справи по "янтарному конфлікту"

Поліція порушила три кримінальні справи по "янтарному конфлікту" Фото: масові заворушення в Рівненській області

Поблизу селища Клесів поліцейських оточило понад 200 чоловіків у масках з палицями в руках

У Рівненській області тривають масові заворушення між правоохоронцями і нелегальними старателями, які добувають бурштин. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Рівненській області.

В урочищі "Азалія" поблизу селища Клесів поліцейських оточило понад 200 чоловіків у масках з палицями в руках.

"Вони вимагали покинути північні райони області, інакше погрожували вдатися до радикальних дій. Після того, як співробітники поліції викликали підкріплення, чоловіки в масках почали трощити службове авто, а кілька людей закликали спалити машину. Натовп вдалося розігнати після прибуття допомоги", - йдеться в повідомленні.

Поліція не застосовувала вогнепальну зброю і засоби фізичного впливу.

За фактом масових заворушень порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Більш того, вчора, 15 вересня, у селі Тинне Сарненського району 50 осіб у балаклавах і камуфляжі, озброєні дерев'яними битами, камінням, палицями заблокували дорогу й чинили опір співробітникам поліції. В результаті затримано 25-річного провокатора, який намагався нанести тілесні ушкодження одному з спецназівців.

За фактом опору та погрози застосування насильства працівнику поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 (опір працівникові правоохоронних органів) і частини 1 статті 345 (загроза або насильство відносно поліцейського) Кримінального кодексу України.

Поліція порушила три кримінальні справи по "янтарному конфлікту"Поліція порушила три кримінальні справи по "янтарному конфлікту"

Фото: масові заворушення в Рівненській області

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про ще трьох затриманих в "бурштиновому справі".