ua en ru

Ространснадзор: У результаті аварії Ту-154 одна особа загинула, 10 госпіталізовано, 16 знадобилася допомога

У результаті займання Ту-154 в Сургуті, за попередніми даними, одна особа загинула, 10 госпіталізовано, 16 осіб звернулися по допомогу. Про це повідомили в Ространснадзорі, передає РБК.
Крім того, за фактом аварійної посадки літака Ту-154 в Сургуті Уральським слідчим управлінням на транспорті порушено кримінальну справу за ст. 263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту), повідомили в Слідчому комітеті при прокуратурі (СКП) РФ.
Раніше повідомлялося, що аварію потерпів літак Ту-134, пізніше надійшли уточнені дані.
У СКП відзначили, що за попередніми даними вдень 1 січня 2011 р. при русі по злітній смузі сталося загоряння фюзеляжу літака Ту-154, який повинен був виконувати рейс "Сургут-Москва". Відповідним службам не вдалося погасити займання, стався вибух. Знаходилися на борту, і члени екіпажу були евакуйовані до вибуху. Чотири особи госпіталізовані з підозрою на отруєння продуктами горіння.
В даний час на місці події працює слідчо-оперативна група. При огляді місця події виявлено тіло однієї людини з ознаками сильного термічного впливу, особистість його встановлюватися. Крім того, слідчими органами будуть з'ясовуватися причини займання та всі обставини випадку. Розслідування кримінальної справи триває.
У Федеральному агентстві повітряного транспорту (Росавіація) РБК повідомили раніше, що на борту літака всього знаходилися 116 пасажирів і 8 членів екіпажу. В даний час аеропорт Сургута закритий на прийом і відправку літаків. Для розслідування інциденту сформована комісія Міждержавного авіаційного комітету (МАК).
Відзначимо, за даними ряду ЗМІ на борту літака перебувала група "На-На".