ua en ru

У Ростовській області росіянин намагався прорватися в Україну

У Ростовській області росіянин намагався прорватися в Україну Фото: росіянин намагався незаконно перетнути кордон з Україною

Прикордонники відкрили вогонь по машині порушника

Громадянин Російської Федерації на позашляховику намагався на швидкості прорватися в Україну через кордон в Ростовській області. Про це повідомили в прес-службі обласного прикордонного управління ФСБ РФ, передає ТАСС.

Інцидент стався на західній околиці міста Донецька (Ростовська обл.). Прикордонний наряд побачив автомобіль "Нива", що мчав у напрямку української території.


Оскільки порушник кордону не відреагував на попередження, ростовські прикордонники відкрили вогонь по машині.

"Коли до лінії кордону залишилися лічені метри, прикордонники спробували його зупинити. Однак зловмисник не відреагував і направив свій позашляховик на заступивших йому шлях прикордонників. Прикордонники були змушені застосувати зброю", - розповів співрозмовник агентства.

Повідомляється, що порушник затриманий та щодо нього порушено адміністративну справу.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею "Застосування насильства відносно представника влади", яка передбачає покарання аж до позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, Україна і Румунія підписали угоду про спільне патрулювання державного кордону, яка дозволить обом сторонам більш ефективно протидіяти корупції, контрабанді та нелегальній міграції.