ua en ru

У Ростові продовжився суд над Сенцовим

У Ростові продовжився суд над Сенцовим Фото: Олег Сенцов

Якщо вина Олега Сенцова буде доведена, він може бути відправлений у в'язницю на 20 років

У Ростові-на-Дону (Російська Федерація) сьогодні, 27 липня, о 10 годині продовжився суд над українським кінорежисером Олегом Сенцової, якого звинувачують у тероризмі. Про це повідомляє "Ехо Москви".

"У Північнокавказькому окружному військовому суді сьогодні будуть допитувати свідків обвинувачення. Показання потерпілих головуючий Сергій Михайлюк заслухав минулого тижня. На першому засіданні прокуратура представила обвинувальний висновок. З нього випливає, що минулої весни Сенцов створив в Криму за завданням забороненого в Росії "Правого сектора" терористичну організацію. Її активісти планували домогтися виходу півострова зі складу нашої країни. Вони готувалися до скоєння вибухів саморобних пристроїв біля меморіалу "Вічного вогню" і пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації "Російська громада Криму" та представництва партії "Єдина Росія", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, двоє "спільників" Сенцова вже отримали по 7 років в'язниці. Він сам і інший фігурант - український "антифашист" Олександр Кольченко - вже більше року чекають вироку в ізоляторі. Режисер себе винним не вважає і називає процес політичним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд продовжив арешт Сенцова до 15 грудня.