ua en ru

Зростання виробництва курятини в Україні залишиться на рівні минулого року.

Виробництво м'яса птиці в 2006 р. в Україні може збільшитися на 100 тис. т за умови збереження імпортного мита, що діє на м'ясопродукти. Про це "РБК-Україна" заявив голова ради директорів Асоціації "Союз птахівників України" Олександр Бакуменко. За його словами, нинішня митна ставка - 0,4 євро/кг для м'яса птиці – є приємною. Вона дозволяє запрацювати як імпортерам курятини, так і представникам переробки. Сьогодні Ассоциация "Укрмясо" запропонувала скоротити ввізною тариф на свинину і яловичину в напівтушах і м'ясо птиці до 0,2 євро/кг. У 2005 році птахівничі підприємства України збільшили виробництво м'яса птиці на 113 тис. т - до 427 тис. т.