ua en ru

Зростання ВВП Росії в 2014 р. очікується на рівні економік Євросоюзу, - Медведєв

Уряд Російської Федерації очікує, що зростання ВВП в 2014 р. буде на рівні темпів зростання економіки Євросоюзу.

Уряд Російської Федерації очікує, що зростання ВВП в 2014 р. буде на рівні темпів зростання економіки Євросоюзу. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, виступаючи в Держдумі зі звітом уряду про результати роботи за 2013 р.

"Велика частина макроекономічних та соціальних показників стабільна або перебуває в позитивній динаміці. У поточному році ми також очікуємо позитивного приросту ВВП на рівні темпів зростання економіки Євросоюзу", - сказав Медведєв. Він зазначив, що за минулий рік економіка продемонструвала зростання на 1,3%. "Це менше, ніж ми планували, але більшість макроекономічних показників стабільні, а зростання ВВП порівняємо з зростанням в країнах ЄС", - підкреслив він.

Крім того, Медведєв зазначив, що пріоритетами російського уряду залишаться підвищення пенсій, зарплат бюджетників, модернізація освіти та охорони здоров'я та житлові програми.

"Наші пріоритети незмінні", - сказав він. За словами прем'єра, особлива увага буде приділятися підтримці сімей, які народили другого, третього і наступних дітей.